El preu de ser els pirmers
30 Minuts – Corea del Sud
«Corea del Sud obté les màximes puntuacions en l’estudi de referència mundial sobre l’educació, l’informe Pisa. Com ho aconsegueix?
Corea del Sud obté les màximes puntuacions en l’estudi de referència mundial sobre l’educació, l’informe Pisa. Com ho aconsegueix?
A Corea del Sud, vuit de cada deu estudiants aconsegueixen arribar a la universitat. Tot un rècord mundial corroborat per l’estudi de referència internacional en matèria d’educació, l’informe Pisa, en què el país sud-coreà obté les millors notes. Un informe, cal recordar, que sovint penalitza el nostre sistema educatiu – es reflectia en el nostre reportatge «Notes d’educació» – per l’elevat índex d’abandó escolar.
Però com aconsegueix Corea del Sud escalar fins als llocs de privilegi mundials en matèria d’educació? El reportatge «El preu de ser els primers» mostra algunes de les respostes. L’auoexigència portada al límit s’ha imposat a tota la xarxa educativa del país. La jornada lectiva no acaba quan finalitzen les classes; es prolonga moltes hores més.
Fa setanta anys, set de cada deu coreans no sabien llegir ni escriure. Actualment, la taxa d’analfabetisme és gairebé nul·la i aquests set estudiants (vuit, de fet) ara van a la Universitat. El canvi és brutal i el sistema funciona, però al preu, almenys avui en dia, que els nens sacrifiquin la seva infància. No només això: els alumnes més fràgils no poden suportar aquesta pressió i, des de fa deu anys, les xifres de nois i noies amb depressió, estrès i trastorns del son s’han disparat.»
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!